naslovnica

Javni prijedlog ministarstvima

Ministarstvu kulture, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja

Komora insistira na izmjenama Pravilnika o uvjetima za fizičke i pravne osobe radi dobivanja dopuštenja za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (Narodne novine broj 74/03 i 44/10) kojim je trajanje dopuštenja za rad na kulturnom dobru ograničeno na 5 godina. Komora insistira na ukidanju tog ograničenja jer smatra ako je osoba jednom dokazala da ima znanje za rad na kulturnom dobru da to znanje trajno posjeduje.

Saznaj više...

HKA i UHA

Zajedničkom inicijativom predlažu poništenje javne nabave za Gredelj

Grad Zagreb je pokrenuo postupak nabave Studije urbane revitalizacije prostora bivše tvornice željezničkih vozila "Gredelj" evidencijski broj: 372-2017, na što su Hrvatska komora arhitekata i Udruženje hrvatskih arhitekata reagirali dopisom kojim predlažu poništenje predmetne raspisane javne nabave.

Saznaj više...

2. međunarodna BIM konferencija

U subotu 2. prosinca 2017. godine održana je 2. međunarodna BIM konferencija

Konferencija je održana u organizaciji Komore s ciljem uvođenja struke u digitalno doba, konkretno u BIM procese projektiranja. Kroz primjere hrvatske i strane prakse prezentirane su mogućnosti i prednosti korištenja BIM tehnologije. Upućujemo Vas na praćenje natječaja koje raspisuje MiNGO, a putem kojih je moguće dobiti sredstva za nabavu hardwarea i softwarea za uvođenje BIM tehnologije u projektiranje. Referentne stranice su:

http://www.eu-projekti.info/natjecaji/najava-povecanje-konkurentnosti-i-ucinkovitosti-msp-putem-ikt-a-faza-ii

http://www.eu-projekti.info/natjecaji/najava-kompetentnost-i-razvoj-msp-faza-ii

Započet ciklus stručnog usavršavanja iz područja zakonodavstva

Prvo predavanje održano 28. studenog 2017. godine

Teme koje će se obraditi na predavanjima krajem siječnja su: Što su FIDIC ugovori, Pitanje odgovornosti projektanta, Ugovaranje projekata kao autorskog djela, Potreba definiranja projektnog zadatka u ugovoru sa investitorom...

Saznaj više...

Sastanak Udruženja hrvatskih arhitekata i Komore

Sastanak je održan 8. prosinca 2017. godine

Održan je drugi zajednčki sastanak Predsjedništva UHA-e i HKA-a. Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim projektima te se diskutiralo o financijskim odnosima. O svemu navedenom postignut je visoki stupanj razumijevanja i tolerancije, te su dogovoreni konkretni postupci zajedničke suradnje

 

Pitanja i odgovori

Podsjetnik na rubriku

Podsjećamo na rubriku Pitanja i odgovori u kojoj dajemo očitovanja vezana uz najčešća pitanja o poslovnoj i profesionalnoj praksi arhitekata.

Saznaj više...

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA
Ulica grada Vukovara 271/II
10000 Zagreb
Tel: +385 (0)1 5508 - 410
Fax: +385 (0)1 5508 - 403
arhitekti@arhitekti-hka.hr

Ovaj mail je poslan na adresu {{{MAIL}}}. {{{REMOVE_ME_LINK}}}.
Copyright (c) HKA 2015