sve strukovne komore protiv izmjena zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju

Zajedničkim dopisima od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Hrvatske komore arhitekata, Hrvatske komore inženjera strojarstva i Hrvatske komore inženjera elektrotehnike upozoravamo Vladu RH, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo uprave i Ministarstvo obrane na ozbiljne posljedice ukidanja obveze članstva u strukovnim komorama za voditelje građenja i voditelje radova.
saznaj više

hka daje prijedlog hgk za administrativno rasterećenje gospodarstva

HKA uputila dopis Hrvatskoj gospodarskoj komori s prijedlogom mjera za administrativno rasterećenje gospodarstva. Položaj Republike Hrvatske na ljestivici Doing Business potvrđuje ono što HKA govori već godinama: zakoni i ostale mjere iz sektora graditeljstva ne mogu se donositi bez sudjelovanja i uvažavanja stavova komora.
saznaj više

održana 31. sjednica upravnog odbora

U srijedu 17. listopada 2018. godine održana je 31. sjednica Urpavnog odbora. Raspravljalo se o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, Zakona o prostornom uređenju i zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju. Pravilnik o izborima HKA također je bila jedna od tema na dnevom redu sjednice. Novi Pravilnik o izborima HKA mora se donijeti obzirom na obvezu usklađivanja s novim zakonima.

poziv članovima hka Za sudjelovanjem u radu odbora i povjerenstva komore

Pozivaju se svi članovi Hrvatske komore arhitekata da se prijave i sudjeluju aktivno u radu Komore. U radu Komore može se sudjelovati radom u matičnom područnom odboru, zatim putem aktivnog sudjelovanja u radu povjerenstva i odbora koji se u svom radu bave tematikom zakonodavstva, urbanizma, javne nabave, BIM-a itd. Prijavite se!!!
 

Hrvatska komora arhitekata /
Ulica grada Vukovara 271/II 10000 Zagreb /
Tel: +385 (0)1 5508 - 410 / Fax: +385 (0)1 5508 - 403 /
arhitekti@arhitekti-hka.hr / Copyright (c) HKA 2018

Ovaj mail je poslan na adresu {{{MAIL}}}.
{{{REMOVE_ME_LINK}}}.
Copyright (c) HKA 2018.