usvojen NOVI PRAVILNIK O UVJETIMA ZA DOBIVANJE DOPUŠTENJA ZA OBAVLJANJE PoSLOVA NA ZAŠTITI I OČUVANJU KULTURNIH DOBARA

Zahvaljujući naporima HKA, u navedenom Pravilniku ukinuto je vremensko ograničenje trajanja dopuštenja za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Prema ranijem Pravilniku dopuštenje se izdavalo na rok od 5 godina, dok temeljem odredbi novog Pravilnika jednom stečeno dopuštenje vrijedi – TRAJNO!
saznaj više

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA TRAŽILA OD VLADE DA U ZAKONU ZADRŽI OVLAŠTENE KRAJOBRAZNE ARHITEKTE

HKA se najoštrije protivi prijedlogu brisanja stavka (2) članka 49. Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje kojim se regulira status ovlaštenih krajobraznih arhitekata. Obzirom da je ovaj prijedlog upućen u Saborsku proceduru, HKA se je obratila svim klubovima zastupnika Hrvatskog sabora, sa zamolbom da ulože AMANDMAN kojim traže zadržavanje ovlaštenih krajobraznih arhitekata u Zakonu.
saznaj više

ZAJEDNO S DRUGIM KOMORAMA, HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA UPUTILA OTVORENO PISMO POTPREDSJEDNIKU VLADE I MINISTRU GRADITELJSTVA ŠTROMARU

U otvorenom pismu sve 4 inženjerske komore protive se UKIDANJU OVLAŠTENJA za voditelje građenja i voditelje radova, argumentirajući da se radi o profesijama iz sigurnosnog sektora. Sve 4 komore također se protive uvođenju OBAVEZNOG OSIGURANJA za sve izvođače i to od 1. siječnja 2019. godine! Komore predlažu da pitanje osiguranja kao i do sada bude riješeno Ugovorom između investitora i izvođača, odnosno da se ne uvodi novo obavezno financijsko opterećenje za graditeljski sektor.
saznaj više

URBANISTIČKE VIZIJE ZAGREBA 21. STOLJEĆA

U organizaciji Područnog odbora Zagreb, održana su tri stručna skupa na temu „Urbanističke vizije Zagreba 21. Stoljeća“. Prvi skup održan je 21. studenog sa temom: Veliki projekti Grada. Drugi skup, koji se je održao 28. studenog razmatrao je temu: Grad i promet, a treći skup održan je 3. prosinca 2018.godine sa temom Novo doba_novi ljudi_nove ideje. Skupovi su održani u Hrvatskom muzeju arhitekture.
 

Hrvatska komora arhitekata /
Ulica grada Vukovara 271/II 10000 Zagreb /
Tel: +385 (0)1 5508 - 410 / Fax: +385 (0)1 5508 - 403 /
arhitekti@arhitekti-hka.hr / Copyright (c) HKA 2018

Ovaj mail je poslan na adresu {{{MAIL}}}.
{{{REMOVE_ME_LINK}}}.
Copyright (c) HKA 2018.