lone  
 
 
prof.dr.sc. Tihomir Jukić, dipl.ing.arh. Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Urbanizam

Budućnost urbanih područja - znamo li što želimo?

Prošlost, sadašnjost i budućnost planiranja gradova te analiza komparativnih primjera vizija razvoja nekih europskih gradova, dosadašnji koncept planiranja urbanog prostora.
Koji bi model planiranja danas bio najprihvatljiviji, uz gospodarske tranzicijske procese i demografsku stagnaciju? - samo je jedno od pitanja na koje će se pokušati odgovoriti

 


David Churceher, Civil Engineer, MBA, Hitherwood Consulting

Arhitektura i digitalno doba


BIM i iskustvo Ujedinjenog Kraljevstva u implementaciji BIM-a

Ovo predavanje će objasniti porijeklo BIM-a razine 2, prikazat će se važnost BIM-a za projekte u javnom sektoru Ujedinjenog Kraljevstva, prognozirat će razine poboljšanja  i da li se poboljšanja stvarno ostvaruju.


Kako se BIM provodi izvan središnjih državnih ministarstava od strane drugih klijenata,  a što građevinska industrija poduzima na prihvaćanju BIM-a razine 2?
 

Jonathan Tai Lee Siang, arhitekt, predsjednik Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

Arhitektura i energetsko doba


Kako dobiti bitku protiv klimatskih promjena

Predstavit će na osnovu svog iskustva, kao arhitekt i urbanist, holističke principe koji omogućuju ostvarenje potencijala tradicionalnih pristupa u sinergiji s potencijalom ostvarenja konačne održivosti. Fokus njegova izlaganja bit će na diskusiji o održivim strategijama svjetskih metropola - visoko urbaniziranih područja za život ljudi.

 
 
 
 
lone
 
  hka

arhitekti-hka.hr
arhitekt@arhitekti-hka.hr
T +385 (0)1 5508 - 410
F +385 (0)1 5508 - 403

 
     
 

Ovaj mail je poslan na adresu {{{MAIL}}}. {{{REMOVE_ME_LINK}}}.
Copyright (c) HKA 2016