lone  
 
 

Još je samo mjesec dana do Dana arhitekata!!!
Prijavite se i poslušajte vrhunska predavanja na temu
Arhitektura i digitalno doba!!!

U subotu, 13. svibnja 2017. godine održat će se blok predavanja Arhitektura i digitalno doba sa središnjom temom BIM-a!!!

BIM (Building Information Modeling) je najnovija tehnologija za projektiranje u visokogradnji, ali i ostalim smjerovima gradnje, pritom rapidno zauzimajući mjesto CAD-tehnologije koja je dugi niz godina predstavljala nezaobilazan alat u inženjerskom projektiranju. No, BIM ne predstavlja samo alat, BIM je proces koji prati zgradu od projektiranja, građenja, pa do održavanja i upravljanja zgradom nakon izgradnje. 

Ivan Jovanovic, MArch

1. Održiva i regenerativna arhitektura
2. BIM alati za bioklimatski inženjering i inženjering servisa (MEP)

Prvo predavanje daje pregled trenutnih i budućih trendova u projektiranju održivih zgrada,
Drugo predavanje daje pregled trenutnog statusa i alata BIM-a za bioklimatski inženjering i inženjering servisa

Luka Piškorec dipl.ing.arh.

Digitalna tektonika: Gradnja u Četvrtoj industrijskoj revoluciji

Suvremene metode produkcije, analize i dizajna imaju potencijal omogućiti povijesne civilizacijske pomake kao primjerice kolonizaciju Sunčevog sustava, ali do danas nisu radikalno transformirale građevnu industriju na globalnoj razini.

Zdenka Šarolić, dipl.ing.arh.

Tehnološki park Varaždin - interdisciplinarni timski rad u BIMu

Studija slučaja primjene BIM alata u projektu Tehnološkog parka Varaždin od natječajnog rada do izvedbenog projekta. Kratak rok izrade, zgrada zahtjevne geometrije i postizanje uvjeta gotovo nulte energije utjecali su na odluku o izradi projekta u BIMu. Predavanjem će biti predstavljeno kako je tim arhitekata simultano radio na istom modelu i kako je razmjenjivao podatke sa vanjskim suradnicima.

Vedran Orešić, dipl.ing.arh.


10 koraka bliže BIMu

Kroz primjer BIM putovanja tvrtke de Architekten Cie. ukazati će se na neke od koraka kako bi se ohrabrilo buduće ili sadašnje putnike na tom putu, te olakšale ili ubrzale neke odluke. Uz iskustva iz prakse vidjet ćemo kako koristiti prednosti novih tehnologija kako bi nam svakodnevni rad bio što efikasniji i ugodniji.

Ivo Pintarić, dipl.ing.arh.

BIM u svakodnevnoj praksi

Na predavanju će biti riječi o tome što znači BIM u svakodnevnom korištenju, te kako izgleda komunikacija između projektanata na dnevnoj/tjednoj bazi. Pokazat će se koji su softverski alati koji pomažu u procesu projektiranja i razmjene podataka. Na temelju primjera, bit će sugerirano kako prilagoditi BIM model projektantskim potrebama, te koji su benefiti BIM projektiranja za arhitekte/glavne projektante. 

 

Virtualna stvarnost i u arhitekturi

Novena d.o.o. - studio digitalnih medija - će za vrijeme trajanja Dana prezentirati tehnološka rješenja koja su vezana uz arhitekturu i čija je primjena budućnost projektiranja i prezentiranja.
Bit će demonstrirana letjelica za zračna snimanja (DJI), 3D printer (BCN 3D) te HTC Vive - sustav za prikaz virtualne stvarnosti - virtualnu šetnju kroz arhitektonski prostor koju će svi zainteresirani moći doživjeti!

 
 
 
 
lone
 
  hka

arhitekti-hka.hr
arhitekt@arhitekti-hka.hr
T +385 (0)1 5508 - 410
F +385 (0)1 5508 - 403

 
     
 

Ovaj mail je poslan na adresu {{{MAIL}}}. {{{REMOVE_ME_LINK}}}.
Copyright (c) HKA 2016