• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

10/11/2023

16. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj / 10. - 12.11.2023. / Arhitektonski fakultet Zagreb

Pozivamo Vas na sudjelovanje u trodnevnom međunarodnom skupu s izložbom i stručnim obilascima. Šesnaestu godinu uzastopno ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i obnove do "faktora 10". 
16. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i ostvarenih najboljih praksi novih i obnovljenih zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, usklađenih s definicijama novih tipova pasivnih kuća, njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje. 
 
Prikazat će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirat će se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU te modeli investiranja uključujući poticaje i potpore.  
 
Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po četvrti put on-line (Zoom) i u živo.
Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvoditelje, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane građane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 16. dani postigli visoku razinu razmjene i  stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje. 
 
Prijavnica je na www.kpk.hr 
 
Pošaljite prijavnicu kako bi bili uvršteni u adresar Konzorcija