ArhiBau 2021 - Sajam kulture građenja i održivog razvoja

ArhiBau 2021 je najveći ovogodišnji regionalni Sajam s konferencijom o kulturi građenja i održivog razvoja, a održat će se od 7. do 9. listopada 2021. u Areni Zagreb u organizaciji Društva arhitekata Zagreba uz glavnog partnera Hrvatsku gospodarsku komoru.
 
Ovogodišnja konferencija ArhiBau 2021 okuplja stručnjake iz svih segmenata građevinskog sektora, uz vrhunske predavače hrvatskog i regionalnog graditeljstva, inženjerstva i arhitekture te povezanih djelatnosti. Odnos graditeljstva i klimatskih promjena, utjecaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti na sektor, urbana regeneracija, obnova Zagreba i drugih potresom pogođenih krajeva, održivi razvoj – sve su to teme o kojima će sudionici konferencije razgovarati.
 
Osnovna tema sajma je „Budućnost nakon kriza temeljena na inicijativi Novog europskog Bauhausa“, a glavne programske cjeline konferencije su: Budućnost nakon kriza-što je pred nama, Okviri kulture građenja u 21. stoljeću, Urbanizam 2021, Dani zagrebačke arhitekture 2021-postpotresni Zagreb, Arhitektura i nasljeđe 2021. ARTUR – Arhitektura i turizam 2021., Europska razmišljanja o obnovi i razvoju Republike Hrvatske, Razvojni planovi i investicije pred nama te Digitalni alati u graditeljstvu, Što zahtijeva zakon, a što je provedivo u praksi te Budućnost iz perspektive mladih.
 
Konferencija uključuje 60 predavača s bitnim temama iz cijelog građevinskog sektora, niz zanimljivih panela u 2 puna dana konferencije, s druženjima svih stručnjaka u pauzama i na večernjim organiziranim druženjima.
 
Više o programu konferencije: www.arhibau.d-a-z.hr
 
Članovi HKA, HKIG, HKIE i HKIS ostvaruju popust od 25 % na cijenu kotizacije za konferenciju koja je 450kn+pdv, a konferencija se boduje s 14 sati/bodova u programu stručnog usavršavanja.