BIM otvoreni vodič za arhitekte

Poštovani kolegice i kolege,

u sklopu djelovanja u svrhu popularizacije Building Information Modeling (BIM) tehnologije i edukacije članova o BIM procesu projektiranja, Odbor za informatizaciju, web i digitalne tehnologije Hrvatske komore arhitekata pokrenuo je projekt/platformu BIM otvoreni vodič za arhitekte.

Dijelovi Bim otvorenog vodiča za arhitekte sastavljeni su kao informativno-edukativni sadržaj, dok dio BEP  sadrži praktični predložak za besplatno preuzimanje i korištenje. Predložak je prijedlog  stvoren kao primjer na temelju iskustva iz prakse članova i suradnika Odbora za informatizaciju, web i digitalne tehnologije Hrvatske komore arhitekata. Moguće ga je koristiti djelomično ili u potpunosti – ovisno o potrebama i opsegu konkretnog projekta i/ili pojedinog arhitektonskog ureda i njegove prakse.

Upućujemo vas na pristup BIM otvorenom vodiču za arhitekte na slijedećem linku te se nadamo da će vam njegov sadržaj biti od koristi u svakodnevnoj praksi, kao i da ćete se vašim komentarima i prijedlozima pridružiti njegovom daljnjem razvoju.