BIMom do energetske učinkovitosti - energetska obnova zgrada i nZEB

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10-ak godina promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu

Na GREEN TALKS saznajte:

1. Što je nZEB, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB?

2. energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?

4. Na koji način je moguće koristiti BIM za poboljšanje energetske učinkovitosti tijekom planiranja, izvođenja radova i korištenje zgrada te energetske obnove, koji je potencijal ali i nedostaci korištenja BIM-a?

U prvom dijelu programa će predstavnici ispred važnih institucija, održati prezentacije kojima će obuhvatiti sljedeće teme: nZEB, energetska obnova zgrada kroz EU fondove, praktična iskustva u provedbi projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, programi sufinanciranja energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru.

Također, ispred Građevinskog fakulteta bit će održana prezentacija koja će predstaviti projekt Fit-to-nZEB.

U drugom dijelu programa, održat će se okrugli stol na temu "nZEB i obnova zgrada" te će predstavnici tvrtki članova HSZGa održati stručne i edukativne prezentacije.

U trećem dijelu programa, pod nazivom: "BIMom do energetske učinkovitosti", bit će predstavljeni projekti: Net-UBIEP, BIMcert, BhENEFIT, te će biti održana prezentacija na temu: "Istraživanje i razvoj e-burze energetske obnove u zgradarstvu i industriji". Stručne prezentacije održat će Iva Kovačić i Gianmarco Ćurčić Baldini.

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz obaveznu prijavu.

PROGRAM

Kontakt osoba: Tea Žugaj, e-mail: tea.zugaj@gbccroatia.org; mob: 099 313 8660

ORGANIZATORI

PARTNERI