Dodijeljene su "Nagrade Vladimir Nazor" za 2013. godinu

Dodijeljene su „Nagrade Vladimir Nazor“ za 2013. godinu. Za područje arhitekture dobitnici su Radovan Delalle – Nagrada za životno djelo te Ivana Žalac, Margita Grubiša, Damir Gamulin, Marin Jelčić, Zvonimir Kralj i Igor Presečan za Gradsku knjižnicu Labin – Godišnja nagrada.

Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Milivoja Solara na sjednici održanoj 26. svibnja 2014. godine donio je odluke o dobitnicima „Nagrade Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu na području književnosti, glazbe,  filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Za područje arhitekture nagrađeni su:

Nagrada za životno djelo - Radovan Delalle
Godišnja nagrada - Ivana Žalac, Margita Grubiša, Damir Gamulin, Marin Jelčić, Zvonimir Kralj i Igor Presečan za Gradsku knjižnicu Labin

„Nagradu Vladimir Nazor“ dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj.
Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.
Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Nagradu dodjeljuje Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 18. lipnja 2014. godine u 20 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Sve nagrađene po područijma djelovanja potražite OVDJE.

Autor/izvor: DAZ / www.min-kulture.hr 27/05/2014