• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

22/02/2021

Međunarodni arhitektonski natječaj „ArXellence 2“ uspješno je završen

Međunarodni arhitektonski natječaj „ArXellence 2“ uspješno je završen i rezultati su objavljeni na www.alumil.com/arxellence.

Događaj je podržala Međunarodno udruženje arhitekata (UIA), a provodio se u bliskoj suradnji sa ICC savjetom UIA, provodeći standarde UNESCO za arhitektonske natječaje.

Budite u tijeku s predstojećom svečanom ceremonijom dodjele nagrada koja će se održati 23.2.2021.g. Takođe, ovisno o razvoju situacije pandemije, prispjela projektna rešenja „ArXellence 2“ bit će predstavljena na izložbi koja će se održati u Solunu tokom ljetnog razdoblja.

Tema natječaja bila je prijedlog idejnog rešenja za obnovu neiskorištene zapadne obale dijela grada Soluna,  s ciljem formiranja nove Centralne poslovne zone na tom mestu. Odaziv je premašilo naša očekivanja s 1.464 registracije iz 90 zemalja i 173 prijavljena projekta. Zbog ograničenja koja je prouzrokovala pandemija koronavirusa, ocejnjivanje prispjelih projekata izvršeno je putem interneta a u skladu s međunarodnim protokolima. Članovi ocjenjivačkog suda u međunarodnom sastavu detaljno su pregledali projekte putem telekonferencije i simultane projekcije. Nakon ocjenjivanja, ocjenjivački sud e dodijelio 6 nagrada i 4 počasna priznanja.

Moto kompanije ALUMIL je „Gradimo savršenstvo svaki dan“, a „ArXellence 2“ odražava ovu filozofiju u na globalnoj arhitektonskoj sceni. U ovom neobičnom i izazovnom periodu, s pandemijom COVID-19 koja je promijenila naš svakodnevni život, prilagodili smo svoje aktivnosti i odlučili da nastavimo bez kompromisa pripremati natječaj prema njegovom međunarodnom karakteru. Ponosni smo što su naši napori bili uspješni i vjerujemo da je „ArXellence 2“ poslao snažnu poruku kreativnosti i arhitektonskih inovacija.