Hrvatska komora arhitekata poziva Vas na "Dane arhitekata 2.0"!

Potaknuti uspjehom Dana arhitekata 1.0 održanima u svibnju prošle godine, pozivamo Vas na ovogodišnje Dane arhitekata 2.0 koji će se ponovno održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 3. – 5. svibnja 2018. godine!

Uspjeh Dana arhitekata 1.0 dokazuju i rezultati istraživanja koje je u lipnju 2017. godine provela Hrvatska komora arhitekata. Istraživanje se odnosilo na evaluaciju programa i organizacije, a pokazalo je da je čak 93% sudionika Dana arhitekata 1.0 iznimno  zadovoljno organizacijom konferencije! Upravo to je najbolja preporuka za dolazak na Dane arhitekata 2.0!

Dani arhitekata 2.0 ponovno će biti najveće stručno godišnje okupljanje arhitekata profesionalaca u Hrvatskoj! Ponovno ćemo biti centralno mjesto gdje će se jedanput godišnje prezentirati i raspravljati najznačajnije teme za rad arhitekata, a  aktualan i stručno osmišljen program sastojat će se od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova.

Centralna tema Dana arhitekata 2.0 je Oblikovanje obrazovanja: arhitektura_edukacija_komunikacija. Govorit ćemo o visokoškolskom obrazovanju arhitekata koje je u 21. stoljeću suočeno s novim globalnim poslovnim i tehnološkim okruženjem, o arhitektima kao poduzetnicima i izazovima koji se pred njih stavljaju, o cjeloživotnom obrazovanju arhitekata, o arhitekturi zgrada za odgoj i obrazovanje, o urbanističkim i arhitektonskim natječajima… Naravno, program Dana arhitekata 2.0 obuhvatit će i najnovije informacije iz područja zakonodavstva i poslovne prakse arhitekata!

Na Danima arhitekata 2.0 osigurali smo sudjelovanje najrelevantnijih predavača iz Hrvatske i inozemstva. Od domaćih predavača čast nam je biti domaćinom predavanja akademika Nikola Bašića, riječkog arhitekta Idisa Turata, arhitekata Peračića i Šilje, predavača iz projektnih biroa NFO, 3LHD i SANGRAD. Pero Vuković i Krešimir Damjanović, mladi hrvatski arhitekti, govorit će o vlastitim iskustvima početaka profesionalnog bavljenja arhitekturom u Hrvatskoj. O fakultetskom obrazovanju arhitekata govorit će dekani arhitektonskih fakulteta. Od predavača iz inozemstva ističemo predavanje kolega Vedrana Mimice, Christiana Küna, Lidije Grozdanić i Ive Kovačić.

Sudjelovanjem na DANIMA ostvarujete i osam sati u Programu usavršavanja za osobe koje su ovlaštene za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje, što je godišnja obaveza certifikatora, a sadržana je u cijeni kotizacije DANA ARHITEKTA!

DANI ARHITEKATA se vrednuju s ukupno 22 sata u Programu stručnog usavršavanja HKA-a.

U sklopu Dana arhitekata 2.0 održat će se i okrugli stol o strukovnom organiziranju arhitekata u Hrvatskoj na kome će sudjelovati predstavnici svih najvećih udruga i institucija!

I ove godine u sklopu Dana arhitekata 2.0 Hrvatska komora arhitekata će dodijeliti nagrade: Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat.

Dani arhitekata 2.0 održat će se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Grada Rovinja i Istarske županije.

Detaljni program konferencije nalazi se na mrežnim stranicama Komore: dani.arhitekti-hka.hr/program.

Vidimo se u Rovinju od 3.- 5- svibnja 2018. godine!

Hrvatska komora arhitekata