Izložba pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe

ARHITEKTURA I NAPREDNA ENERGETSKA UČINKOVITOST
LJUBOMIR MIŠČEVIĆ - 40 godina kontinuiteta

 
 
Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor za arhitekturu i dizajn otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 19 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost red. prof. art. Ljubomira Miščevića.

Izložba je otvorena do 10. studenog 2019. Ulaz na izložbu je besplatan.
 
O izložbi:
 
Izložba je retrospektiva projekata i ostvarenja autora koja obuhvaća četrdeset godina autorskog stvaralaštva koje se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti od pasivne sunčane (bioklimatske) arhitekture do arhitekture energetskog standarda pasivne kuće +, primjenom izvornih prostornih, tehnoloških, tehničkih i oblikovnih rješenja u arhitekturi raznih funkcionalnih tipova, u novogradnji, obnovi i urbanizmu.
 
Ova izložba će tako zaokružuiti vremensko razdoblje od prvog projekta i ostvarenja pasivne sunčane obiteljske kuće Š1 u Zagrebu 1979., sve do recentnog projekta dogradnje Tehničke škole Ruđera Boškovića - Regionalnog centra kompetentnosti energetskog razreda A++, odnosno energetskog standarda pasivne kuće plus, također u Zagrebu.
 
Razvoj energetski visoko učinkovite arhitekture različitih namjena, novogradnje i obnove, od pasivne sunčane preko niskoenergetske do standarda pasivne kuće plus, prikazan je višegodišnjim ciklusom od pet prethodnih izložbi održanih u galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn u Centru za kulturu Trešnjevka.
 
Izložba s katalogom i pratećim predavanjima je organizirana i ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH i Hrvatske komore arhitekata.

Izložba je ujedno i najava 12. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji će se od 8. do 10. studenog 2019. održati na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kačićevoj 26. 
U okviru programa trodnevnog međunarodnog skupa s izložbama i stručnim obilascima, u suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta i Konzorcija pasivna kuća Hrvatska, autor će održati predavanje Arhitektura i napredna energetska učinkovitost.

Više informacija na www.arhitekt.hr i www.kpk.hr