Kreativna riznica 2022. i Novi Europski Bauhaus / petak 29. svibnja 2022. od 11 - 14 sati

Kreativna riznica 2022. ove je godine organizirana po osmi put te programima posvećenim kreativnoj industriji posebnu pozornost pridaje i Novom europskom Bauhausu (NEB), u petak, 29. travnja 2022. (od 11 do 14 sati). Uz pozdravno obraćanje ministrice kulture i medija dr.sc. Nine Obuljen Koržinek i predstavljanje programa Novog europskog Bauhausa od strane gospođe Ingrid Gojević iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine održati će se i dva panela koja će tematizirati kreativnost kao rješenje izazova oporavka i otpornosti te kružnu kreativnost NEB-a. Biti će predstavljeni i primjeri dobre prakse povezani s vrijednostima NEB-a: Muzej vučedolske kulture te Ekološka farma Fajferica.
 
Programski sadržaji Kreativne riznice održat će se u Auli glagoljice Ekonomskoga fakulteta u Osijeku s temom Vodikova kreativnost, a posjetitelji uživo i pratitelji na mrežama očekuju se od 27. do 29. travnja 2022. godine.
 
Program je dostupan na ovoj POVEZNICI. te zainteresirani mogu preuzeti besplatnu elektroničku ulaznicu oglašenu uz programski sadržaj. Elektroničkom ulaznicom posjetitelji osiguravaju sjedište te ujedno potvrđuju svoj dolazak (kreativna-riznica.com/program). 
 
Udaljenim pratiteljima Kreativne riznice omogućeno je mrežno praćenje programskih sadržaja putem Youtube kanala Instituta Andizet i Facebook stranice Kreativne riznice.
 
Organizatori Kreativne riznice pozivaju na populariziranje kreativne industrije temeljene na vrijednostima Novog europskog Bauhausa: održivosti, estetike i uključivosti.