Marko Zlonoga (REGEA) - Novi europski Bauhaus - prezentacija i razgovor / DAZ / 14.4.2022. u 19 sati

U četvrtak 14.4.2022. s početkom u 19 sati, u prostorijama DAZ-a, pozivamo Vas na prezentaciju i razgovor s arhitektom Markom Zlonogom, koji nastupa ispred Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), kojoj je povjereno operativno vođenje i koordiniranje aktivnosti nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa.
 
Novi europski Bauhaus obogaćuje europski zeleni plan kulturnom i kreativnom dimenzijom te pokazuje kako održive inovacije mogu konkretno pridonijeti pozitivnim iskustvima u našem svakodnevnom životu. Projektom se nastoji ubrzati transformacija raznih gospodarskih sektora, među kojima je i građevinarstvo, kako bi se svim građanima omogućio pristup robi koja je kružna i s manjim emisijama ugljika.
Marko Zlonoga radio je u nekoliko projektnih ureda na poslovima arhitektonskog projektiranja i urbanističkog planiranja, uglavnom na projektima s naglaskom na energetsku učinkovitost javnih i stambenih zgrada te energetskoj obnovi. Kao energetski certifikator provodio je energetske preglede i izrađivao energetske certifikate za zgrade različitih namjena i veličina po cijeloj Hrvatskoj. Dio je REGEA tima od 2019. gdje radi na projektima svih razina, od lokalne, regionalne i nacionalne do europske, vezanim za urbanizam, zgrade, mobilnost i ostale teme vezane za održivi integrirani urbani razvoj.