Međunarodna konferencija BIM World München 2019

Međunarodna konferencija BIM World München 2019 održati će se 26. i 27. studenog u Münchenu.

Hrvatsku komoru arhitekata predstavljaju Marin Račić i Matija Vinski u sklopu “BIM Goes International” predavanja.

HKA je za svoje članove osigurala poseban popust na ulaznice u iznosu od 25%. Prilikom online prijave treba unijeti kod BIM19-CCA.

Prijave su na linku: https://www.bim-world.de/registration/

Od 2016. godine, BIM World München jedinstvena je i najvažnija internacionalna konferencija za sudionike digitalizacije građevinarstva, arhitekture, tržišta nekretnina, urbanizma i upravljanja građevinama.

Godišnji događaj održava se u Münchenu, a sastoji se od izložbi s integriranim prezentacijama i predavanjima o BIM rješenjima i tehnologijama, digitalnim rješenjima, IT-aplikacijama i novim IoT tehnologijama.
Radi se o dvodnevnom međunarodnom kongresu s vodećim stručnjacima i praktičnim primjerima BIM-a i digitalnih projekata, kao i BIM Town pozornicom namijenjenom inovacijama.

BIM World München 2019 mjesto je susreta tehnoloških divova, digitalnih entuzijasta, inovatora i vodećih stručnjaka u industriji, kao i svih sudionika u gradnji urbanizmu i upravljanju građevinama.

Neke od najvažnijih tema ovogodišnje izložbe i konferencije su BIM i održiva gradnja, digitalni modeli zgrada i gradova, BIM i GIS, BIM i digitalno gradilište, BIM vizualizacije (VR / AR, 3D itd.), formiranje centralne baze podataka (cloud-based building solutions), te primjeri najbolje uporabe digitalnih alata za planiranje i pametne građevinske tehnologije.

Izlagači će predstavljati svoja pametna rješenja i pregled svog proizvodnog asortimana na otvorenoj pozornici.

Uključene su sljedeće teme:

Koordinirani BIM dizajn za infrastrukturu; 
Računalno potpomognuta koordinacija i suradnja u BIM projektima;
Automatizirano upravljanje podacima;
Suradnja u projektiranju i izgradnji;
BIM u tehnologijama spajanja;
Povezivanje između izvora podataka i 3D modela;
Prostor za digitalni dizajn;
Integrirani BIM za planiranje prometnih ruta i dr.
Digitalno upravljanje građevinama dio je BIM World MUNICH 2019 sa svojim zasebnim predmetnim područjem.

Dvodnevni međunarodni kongres pruža daljnji uvid u digitalizaciju industrije inspirativnim govorima iz Autodesk, Nemetschek, Trimble, Oracle, BIMobject, Bentley i BIMsystems. Jedan od fokusa bit će na upravljanju građevinama.
Međusobna povezanost BIM-a i GIS-a te digitalnih modela građevina i gradova bit će tema okruglog stola Leonhard Obermeyer Centra i GIS e.V.
Na predavanju „BIM za izvođače građevina“ izvođači radova mogu otkriti potencijal BIM-a kao metode rada.
Također, predstavnik Europske komisije po prvi put govori na BIM World MUNICH 2019. i ističe digitalne trendove u građevinskoj industriji u EU.
Robotic Eyes prikazuje digitalna rješenja i aplikacije za gradove i općine te objašnjava kako povećati suvremeno sudjelovanje građana u građevinskim projektima kroz virtualnu stvarnost.
Cloudeo predstavlja GeoServices za uprave.
Roland Berger će objasniti "BIMizaciju" poslovnih modela u građevinskoj industriji, a Microsoft daje uvid u digitalne trendove koji značajno mijenjaju našu industriju.
DGNB će otkriti trenutne i buduće potencijale za veću održivost kroz BIM i digitalne procese, od planiranja i izgradnje do rada.
Povrh toga, vodeći stručnjaci u industriji raspravljaju na panel raspravama o ekološkim i ekonomskim dijelovima naših životnih prostora.

Cijeli program konferencije možete provjeriti na sljedećem linku: Congress program - https://www.bim-world.de/program

Pozivamo Vas da sudjelujete u konferenciji i saznate više o novostima koje donosi BIM i digitalizacija u arhitekturi, urbanizmu, građevini i upravljanju građevinama!

Prijave su na linku: https://www.bim-world.de/registration/