nZEB & BIM - nova stvarnost

HSZG organizira konferenciju pod nazivom nZEB i BIM – Nova stvarnost! koja će se održati 19. ožujka u hotelu Academia u Zagrebu.

nZEB - Zgrade gotovo nulte potrošnje energije i vezana EU regulativa transponirana je u zakonodavstvo RH, a sada se postavlja pitanje kako da nZEB postane stvarnost? 

Keynote speaker će biti gospodin Matt Grocoff, jedan od najpoznatijih američkih zagovornika u području zaštite okoliša, zelene S druge strane BIM (Building Information Modeling) već je postao standard u svijetu, a sve više se koristi i kod nas. BIM metodologija se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

Ključ uspjeha je u postizanju nZEB-a pomoću BIM-a, a na konferenciji očekujemo do 200 sudionika.

Pri projektiranju i planiranju novih investicija u zgradarstvu, nZEB regulativa i BIM alati konačno dovode u prvi plan neke od danas najpoznatijih aspekata Zelene/održive gradnje: potrošnju energije, građevinsku fiziku, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.i održive gradnje, renomirani pisac, govornik i osnivač THRIVE Collaborative.

PROGRAM 
PRIJAVNICA