Poziv članovima Komore za sudjelovanje u pomoći Petrinji, Sisku, Glini i drugim mjestima pogođenim razornim potresom

Poštovane kolegice i poštovani kolege arhitekti, članovi Hrvatske komore arhitekata,

pozivam sve kolege arhitekte da se u ovim teškim trenucima za naše sugrađane u Petrinji, Sisku, Glini, Pokupskom... uključe svojim aktivnostima i/ili financijskim prilozima za pomoć unesrećenim stanovnicima Banovine.

Pozivam sve kolege arhitekte, pogotovo one koji već imaju iskustva u procjeni oštećenja i uporabljivosti zgrada iz proljetnog potresa s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, da se uključe u timove za procjenu, kako bi zajedno s kolegama ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli unesrećenima i ugroženima na prvoj crti.

Svi koji se žele uključiti trebaju se prijaviti trebaju to učiniti preko obrasca.

Upitnik služi za kreiranje šifre za Collector (bit će poslane porukom na mobitel), kreiranje propusnica (bit će poslane na email) te eventualno mobiliziranje (pokriveni putni troškovi i dnevnice) i potpisivanje ugovora. Prvih nekoliko dana odradilo bi se volonterski, a u tijeku je dogovor za pokrivanje putnih te eventualno drugih troškova.

S ispunjenim upitnikom, imate pristup GIS karti za preglede gdje će biti označene prijave građane (crna oznaka) koje se moraju pregledati. Također, kao i u Zagrebu postojat će mogućnost rezervacije točaka kako bi se izbjegla preklapanja.

Molimo da sve dodatne informacije pratite na stranici Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo.

Svi koji nemaju prsluke i kacige mogu doći u MUP na Krugama (Kruge 52B, 10000, Zagreb)

Sve kolege koji žele financijski pomoći mogu to učiniti preko Hrvatskog crvenog križa. Donirati novčana sredstva za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku možete na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Za sve druge moguće oblike pomoći možete se javiti stručnom tajniku HKA Robertu Loheru na r.loher@arhitekti-hka.hr ili telefon 01 5508410 ili 098 1834634. kako bismo koordinirali aktivnostima pomoći u suradnji s nadležnim državnim tijelima.

Arhitekti pokazuju svoje veliko srce kad je najpotrebnije. Budimo solidarni i pomozimo unesrećenima svojim stručnim znanjima i iskustvima, i financijskim prilozima.

Unaprijed se zahvaljujem na uključivanju u bilo koji oblik ove akcije pomoći našim Petrinjcima, Siščanima, Glinjanima i ostalim stanovnicima napaćene i razornim potresom pogođene Banovine.

S poštovanjem

Rajka Bunjevac

predsjednica HKA

 

 


Fotografija Dalibor Radonić