Budućnost Zagreba nakon potresa – arhitektonski pogled

Društvo arhitekata Zagreba najavljuje online konferenciju "BUDUĆNOST ZAGREBA NAKON POTRESA – Arhitektonski pogled" koja će se održati u periodu od 10. – 13. studenog 2020.

Online konferencija s glavnom temom BUDUĆNOST ZAGREBA NAKON POTRESA – arhitektonski pogled, je konferencija koja će kroz četiri dana i četiri teme – budućnost Zagreba utemeljena na 350 godina iskustva Sveučilišta, pokretanje nužnog procesa urbane obnove, budućnost graditeljskog naslijeđa Zagreba te doprinos turizma obnovi Zagreba – aktualizirati i razmatrati neophodne korake za kvalitetnu, sistematičnu i dugoročno održivu obnovu Grada Zagreba i okolice.

Očekuju Vas interaktivne rasprave glavnih dionika procesa i odgovori na mnoga pitanja koja smo svi zajedno, a posebice stručna javnost, osvijestili nakon potresa 22. ožujka 2020. godine.

Nizom online predavanja i okruglih stolova, te uz interakciju s gledateljima u virtualnom okružju, cilj je DAZ-a kao glavnog organizatora doprinijeti razmatranju ključnih tema i unaprijediti daljnja postupanja koja uključuju obnovu Zagreba uz poticaj na promišljanja novih strateških razvojnih dokumenata Grada Zagreba koji će u konačnici rezultirati i novim Generalnim urbanističkim planom.

U virtualnoj publici očekujemo kolege arhitekte, inženjere gradjevinarstva, elektrotehnike i strojarstva, kolege geodete i krajobrazne arhitekte, restauratore, predstavnike povezanih institucija, medije te brojne druge zainteresirane strane u kontekstu kvalitetne obnove nakon potresa, posebice Zagreba kao turistički važne urbane sredine.

Program se u Programu  stručnog usavršavanja HKA vrednuje s:

Utorak 10.11. / URBANIZAM.ZG - 2,5 sata

Područje A - 0,5 sat; Područje B - 1 sat; Područje C - 1 sat.

Srijeda, 11.11. / ARHITEKTURA I NASLJEĐE - 2,5 sata

Područje C - 1,5 sat; Područje D - 1 sat.

Četvrtak, 12.11. / ARTUR - 2,5 sata

Područje C - 2 sata; Područje D - 0,5 sat.

Petak, 13.11. / DANI ZAGREBAČKE ARHITEKTURE - 2,5 sata

Područje C - 2 sata; Područje D - 0,5 sat.

Općenito o konferenciji

SVEUKUPNO ZA CIJELU ON-LINE KONFERENCIJU 10 sati:

Područje A - 0,5 sat; Područje B - 1 sat; Područje C - 6,5 sati; Područje D - 2 sata

Sudjelovanje je besplatno!

Više na linku: http://d-a-z.hr/hr/aktualna-tema/buducnost-zagreba-nakon-potresa---arhitektonski-pogled,5109.html