• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

30/10/2023

Konferencija / Održiva estetika i funkcionalnost: Arhitektura i dizajn interijera u svjetlu Green Deala / 23. i 24.11.2023., Rovinj

Tradicionalno okupljanje arhitekata i dizajnera interijera u Rovinju, u okviru sajma Design District 2023 donosi refleksije Europskog Green Deala na arhitekturu i inspiracije za zelene perspektive u dizajnu interijera.
 
Misija ovogodišnje Konferencije je istražiti ključne teme kao što su kružna ekonomija u arhitekturi i dizajnu interijera, klimatski što neutralnija urbanizacija te uloga dizajnera i arhitekata u održivoj gradnji i opremanju.
Posebno nam je zadovoljstvo predstaviti iznimno zanimljive predavače i govornike koji donose vlastita iskustva uspješno implementiranih principa kružne ekonomije kao što su modularni dizajn, recikliranje, ponovna upotreba materijala, arhitektonske inovacije i efikasna rješenja.
 
U dva ispunjena i inspirativna dana, fokusirani smo na postavke Europskog zelenog plana (Green Deala), materijale i digitalizaciju sve u kontekstu globalnog dizajna i novih praksi u arhitekturi i uređenju. Odgovaramo na pitanja je li moguće postići održivost bez granica kroz arhitekturu i dizajn interijera koristeći nove vrijednosti: energetsku neovisnost, ekonomsku isplativost i očuvanje okoliša.
 
Organizator ovlašten od Design District Rovinj je Clip d.o.o. iz Velike Gorice.
 
Prema programu stručnog usavršavanja konferencija se vrednuje s jedanaest (11) sati.
Područje C / Gradnja, održiva gradnja i kontekst – 6 h
Područje D / Konstrukcije i tehnologije – 3 sata
Područje E / Upravljanje – 2 sata
 
Agenda Konferencije nalazi se u PRIVITKU.