Predavanje Dinka Kovačića: Split 3 - moja sjećanja

Hrvatska komora arhitekata - Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovinik i Umjetnička galerija Dubrovnik pozivaju Vas na predavanje

koje će u utorak, 6. studenoga 2018. godine u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

održati akademik Dinko Kovačić!

Predavanje će započeti u 19,00 sati, a prof. Kovačić ćegovoriti o vremenu, o demografskom prasku, o prijateljstvu prostora i ljudi, o istini u betonu i betonskim bićima,
o nastojanju kako pomoći ljudima u okolnostima nadirućeg otuđenja te o tome kako je Split 3 želio biti Grad i kako to nikada nije postao, o tome kako je to završilo i s kojim posljedicama.

Akademik Kovačić rođen je u Splitu 1938. godine.
Gimnaziju je završio u Splitu 1957. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1963. Od završetka studija radi kao odgovorni projektant u projektnim biroima "Tehnogradnja" i "Lavčević" u Splitu, a 1979. god. prelazi u Zavod za arhitekturu - arhitektonski fakultet u Zagrebu.

Pored rada na projektiranju, dugogodišnji je član savjeta za urbanizam grada Splita. Bio je član više žirija na javnim i gradskim natječajima, te član ocjenjivačkog suda za nagradu "Borbe" i "Vladimira Nazora". Od početka školske godine 1994./95. angažiran je kao redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu gdje predaje Zgrade za turizam i slobodno vrijeme. Vodi grupu studenata devetog semestra na integralnom radu i mentor je za diplomski rad. Voditelj ej ljetne škole- Brač, koju organizira Arhitektonski fakultet iz Zagreba. Za svoj rad dobio je niu javnih priznanja i nagrada.

2006. godine primljen je u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) kao redoviti član.

Predavanje se u programu stručnog usavršavanja HKA vrednuje s dva (2) sata.

Prijava