• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

05/09/2023

Stručni skup „Autorsko pravo u arhitekturi“ – 15. 9. 2023., SEECEL, Zagreb

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata, Hrvatskom komorom arhitekata i Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, poziva vas na stručni skup „Autorsko pravo u arhitekturi“ koji će se održati u petak, 15. rujna 2023., s početkom u 15 sati u prostorijama SEECEL centra na Kajzerici (Ulica Radoslava Cimermana 88, Zagreb).
 
Zgrada SEECELA ostvarenje je arhitekta Igora Franića nagrađeno 2021. godine nagradom UHA-e  “Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, a u njoj je trenutno smješteno Sveučilište u Zagrebu.
 
Cilj stručnog skupa upoznati je stručnu i širu javnost o mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva u arhitektonskoj disciplini, a povodom objave pravnog mišljenja o autorskim pravima u arhitekturi koje je priredila prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković. Uz profesoricu  Matanovac Vučković (Pravni fakultet u Zagrebu), na okruglom stolu sudjelovat će Rajka Bunjevac (Hrvatska komora arhitekata), Mia Roth Čerina (Arhitektonski fakultet u Zagrebu) i Roman Šilje (Udruženje hrvatskih arhitekata).
 
Prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje na stručnom skupu vrednuje se s 2 sata iz područja A.
 
Sveobuhvatno pravno mišljenje o autorskim pravima u arhitekturi možete pročitati na POVEZNICI.
 
Fotografija: Sandro Lendler