Wienerberger Digital Roadshow webinari

NOVO ONLINE PREDAVANJE! 
Wienerberger grupa i Hrvatska komora arhitekata vas pozivaju na novi set online predavanja koje će se održati u ožujku i travnju, a koja su namijenjena projektantima arhitekture i građevine.

Sudjelovanje je besplatno, a webinar se u Programu stručnog usavršavanja HKA vrednuje s dva (2) sata. Svi sudionici predavanja dobit će korištene materijale, snimku predavanja te mogućnost preuzimanja „Mape za arhitekte“ i kataloga „Ideje za vrt“.  

Predavanje se održava u suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju.

 

MODUL 1
Datum i vrijeme: 16.3., 14:30-16:00
Teme i predavači:
 
Javni prostori – funkcionalni i tehnički uvjeti te odnos prema baštini (dr.sc. Dražen Arbutina, dipl.ing.arh.)
Predavanje će dati bazični pregled materijala i sustava, tehničkih karakteristika i tehničkih uvjeta za ugradnju i obradu hodnih i provoznih ploha javnih prostora, s posebnim naglaskom na zahtjevima, ograničenjima i mogućnostima u prostorima koji imaju spomeničke vrijednosti. Posebno će se u predavanju obraditi tehnički uvjeti polaganja za javne prostore obzirom na prometne potrebe i tehničke karakteristike materijala primjerenih za ugradnju u različitim situacijama, kao i moguće načine njihove primjene. Uz tehničke parametre materijala za javne prostore  prezentirati će se i uvjeti implementacije i primjerenost njihove ugradnje u prostorima koji imaju ambijentalne, povijesne i  značajne spomeničke vrijednosti. 
 
 
Zdravo stanovanje / e4 (dr.sc. Marina Bagarić)
U sklopu ovog predavanja, na primjeru Wienerberger e4 obiteljske kuće prikazati će se utjecaj različitih sustava vanjske ovojnice (s naglaskom na vanjske zidove i fasadne sustave) na uvjete higrotermalne ugodnosti i kvalitete unutarnjeg zraka. Odnosno, analizirati će se sposobnost različitih vanjskih zidova i fasadnih sustava na regulaciju unutarnje klime. Nadalje, promatrani su i različiti režimi rada tehničkih sustava (grijanje, hlađenje, ovlaživanje i odvlaživanje) te načini provjetravanja.
 
 
Krov kao peta fasada (Wienerberger Project and technical advisor Josip Klarić, mag.ing.aedif.)
Kako je krov danas postao peta fasada objekta od njega se očekuje mnogo više, pored sigurnosti koja se podrazumijeva. Krov čini sastavni dio identiteta objekta i kao takav mora dopunjavati arhitektonski izričaj, odnosno, pružiti dodatnu komunikaciju između arhitekta i promatrača. Na ovoj razini poimanja krova je potrebno odgovoriti i na najstrože zahtjeve moderne arhitekture te ponuditi visoko kvalitetna rješenja,
 
Prijava.