Wienerberger Digital Roadshow webinari - Modul 2 8.4.2021.

 

MODUL 2
Datum i vrijeme: 8.4., 14:30-16:00
 

Teme i predavači:


Sigurna, moderna i trajna gradnja (doc.dr.sc. Bojan Milovanović; Wienerberger Product Manager Wall - Amel Emkić, mag. ing. aedif.)

Predavanje će prikazati kako je pravilnim koncipiranjem i projektiranjem konstrukcije, poštujući sve zahtjeve i ograničenja koja postavlja trenutni Tehnički propis (Eurokod 8) te uz pravilno izvođenje radova, moguće je izgraditi zgrade od opeke koje su sigurne za sve predvidive intenzitete potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, moderne zgrade moraju biti nZEB, što znači da proizvodi od kojih su građene trebaju imati odgovarajuća toplinska svojstva, drugim riječima malu toplinsku vodljivost.


Pravila projektiranja krovnih rješenja (Wienerberger Product Manager Roof - Matej Petrlin, mag. ing. aedif.)

Tondach glineni crijep spaja najbolje od trajnog tradicionalnog materijala i moderne tehnologije proizvodnje. Tondach crjepovi, kao i dodatna oprema, optimalno su rješenje za sve vrste krovova, a djeluju jednako impresivno pri restauraciji tradicionalnih građevina, kao i u ostvarenju smionih koncepata moderne arhitekture.


Krajobrazno oblikovanje i izvođenje kao nezaobilazan dio održivog poslovanja (Lana Bekić, dipl.ing.,agr.)
 

Održivost se ističe kao jedan od najozbiljnijih puteva razvoja društva u cjelini. Ona pretpostavlja zaštitu okoliša, društvenu odgovornost (socijalni napredak) te teži gospodarskoj učinkovitosti (ekonomskom razvoju). U tom kontekstu ovo predavanje predstavlja presjek nekih od projekata krajobraznog oblikovanja (od ideje do realizacije) koji njeguju princip održivosti.
 

Prijava

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja vrednuje s dva (2) sata iz područja A (0,5), C (1) i D (0,5).


A1.4 Energetska učinkovitost
C1.6 Arhitektura s ostalim specifičnim zahtjevima projektiranja
C2.1 Strategije energetske obnove
C2.2 Koncepti energetske obnove i obnovljivi izvori energije
D1.1 Tehnologije građenja i opremanja
D1.4 Normizacije, EU norme i standardi