Wienerberger Modul 5 - Shaping future with BIM solutions / webinar, 14.06., 15:30-17:30

 

MODUL 5 - Shaping future with BIM solutions

Datum i vrijeme: 14.06., 15:30-17:30

 

Teme i predavači:

 

BIM za moderan i napredan način gradnje i projektiranja - Katja Štagar

BIM (Building Information Modeling) omogućuje moderan, napredniji način gradnje i projektiranja. Svi projekti financirani javnim sredstvima morat će se izraditi nakon 1. siječnja 2024. u skladu s informacijskim modeliranjem zgrada ili u skladu s BIM-om. Naprednije tvrtke već su se suočile s novim pristupima i već koriste te procese u svom radu. S novom tehnologijom pojavila se i nova prilika za proizvođače. Budući da kažemo da BIM model uključuje stvarne elemente koji će se naknadno implementirati, proizvođači imaju priliku sami pratiti BIM tehnologiju i kreirati takve knjižnice elemenata. U suradnji s Wienerbergerom pripremili smo digitalne replike elemenata od opeke i krova u softveru Autodesk Revit.

 

Katja Štagar, voditeljica Odjela za arhitekturu i građevinarstvo u CGS-u, već dugi niz godina podržava Autodesk i druge korisnike softvera. Specijalistica je za Autodesk Revit softver, brine se o implementaciji BIM-a u tvrtkama, pripremi BIM knjižnice za proizvođače raznih proizvoda te sudjeluje u raznim projektima iz područja arhitekture i gradnje.

 

 

Projektiranje BIM alatima donosi višestruke prednosti  - Gianmarco Ćurčić Baldini

U predavanju ćemo pokazat kako Wienerberger i Semmelrock brinu o svojim klijentima i projektantima. Benefiti za klijente su višestruki, jednako kao i za projektante. Pogledajte što je sve moguće koristeći BIM knjižnice elemenata za zidove, opločnike, krovne prozore….

 

Gianmarco Ćurčić Baldini vlasnik je tvrtke Baldini studio d.o.o. Gianmarco je BIM certificirani stručnjak prema buildingSMART certifikaciji, a tvrtka Baldinistudio osim softverskih BIM rješenja nudi i kompletnu BIM edukaciju i BIM implementaciju. U suradnji Baldinistudia, Wienerbergera i  Semmelrocka razvijen je BIM sustav pomoćnika za napredno projektiranje.

 

Archicad knjižnica Semmelrock proizvoda - Marin Račič

Archicadov koncept BIM projektiranja građevine predstavlja evoluciju procesa projektiranja, ali i same izvedbe. U predavanju ćemo pokazati nekoliko osnovnih prednosti Archicada, te kako smo izradili i kako koristiti bogatu integriranu knjižnicu Semmelrockovih rješenja za uređenje vanjskih prostora..

 

Marin Račić arhitekt je i direktor tvrtke 3D ART s dugogodišnjIm iskustvom u arhitektonskom projektiranju, koordinaciji, implementaciji BIM-a i suradnji. Certificirani je Archicad BIM manager, instruktor za Archicad i Artlantis te ekspert za cross-platform BIM implementaciju..

 

Link za prijavu: https://register.gotowebinar.com/register/4991797507395456011

Više: https://www.wienerberger.hr/informacije/novosti-i-dogadanja/wienerberger-digital-roadshow.html

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja vreduje s dva (2) sata iz stručnog područja D.