Izložba Arhitektura i napredna enegetska učinovitost, Ljubomir Mišćević - 40 godina kontinuiteta

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor za arhitekturu i dizajn otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine u 19,00 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i nepredna energetska učinkovitost red.prof.art. Ljubomira Mišćevića.

Izložba je otvorena do 10. studenog 2019. godine.

O izložbi:

Izložba je retrospektiva projekata i ostvarenja autora koja obuhvaća četrdest godina autorskog stvaralaštva koje se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti od pasivne sunčane (bioklimatske) arhitekture do arhitekture energetskog standarda pasivne kuće +, primjenom izvornih prostornih, tehnoloških, tehničkih i oblikovnih rješenja u arhitekturi raznih funkcionalnih tipova, u novogradnji, obnovi i urbanizmu.

ova izložba zaokružuje vremensko razdoblje od prvog projekta pasivne sunčane obiteljske kuće Š1 u Zagrebu 1979., sve do recentnog projekta dogradnje Tehničke škole Ruđera Boškovića - regionalnog centra kompetentnosti energetskog razreda A++, odnosno energetskog standarda pasivne kuće plus, također u Zagrebu.

Razvoj energetski visoko učinkovite arhitekture različitih namjena, novogradnje i obnove do faktora 10, od pasivne sunčane preko niskoenergetske do standarda pasivne kuće plus, prikazan je višegodišnjim ciklusom od pet prethodnih izložbi održanih u galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn u Centru za kulturu Trešknjevka.

Izložba s katalogom i pratećim predavanjima je organizirana i ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH, Hrvatske komore arhitekata i drugih potpora.

Izložba je ujedno i najava 12. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koj će se od 8. do 10. studenog 2019. godine održati na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kačićevoj 26.

U okviru programa ovog trodnevnog međunarodnog skupa s izložbama i stručnim obilascima, u suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta i Konzorcija pasivna kuća Hrvatska, autor će održati predavanje Arhitektura i napredna energetska učinkovitost.

Sudjelovanje na 12. Danima pasivne kuće u Hrvatskoj se za prijavljene članove HKA vrednuje s dva (dva) sata u Programu stručnog usavršavanja.

Više informacija, prijave i program na www.kpk.hr i www.arhitekt.unizg.hr

Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb, E: infro@cekate.hr www.cekate.hr