• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

06/06/2024

Dodijeljene UHA-ine godišnje nagrade

U srijedu, 5. lipnja 2024., u prostorima robne kuće Nama u Zagrebu (Ilica 6) otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini, a na otvorenju su dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.
 
Nagrada "Viktor Kovačić" za životno djelo dodijeljena je Đuri Mirkoviću.
 
Nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2023. godini dobili su Lea Pelivan i Toma Plejić za Zonar Zagreb.
 
Nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2023. godini dobili su Juraj Glasinović i Nikola Fabijanić za Kuću Nodi.
 
Nagrada "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2023. godini dodijeljena je Vanji Ilić za Vinogradarsku zbirku Pitve.
 
Nagrada "Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2023. godini dodijeljena je Dubravki Kisić za Arhitekt Milovan Kovačević – pobornik internacionalnog modernizma u Hrvatskoj.
 
 
Izložbu je moguće razgledati od 6. do 15. lipnja 2024. za radnog vremena robne kuće Nama (pon-pet 8:00 – 20:00, sub 8:00 – 15:00, ned zatvoreno).
 
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini prijavljeno je 67 radova: 58 ostvarenja i devet publicističkih i nakladničkih radova.
Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Vjekoslav Gašparović (predsjednik), Ana Boljar, Vedad Islambegović, Jani Mardešić, Iva Martinis, Marin Mikelić, Helena Paver Njirić, Tomislav Soldo i Ana Šverko.