• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

09/07/2024

Postanite DGNB akreditirani konzultant - Edukacija za certificiranje zgrada - rujan 2024.

Obzirom da je u tijeku razvijanje i implementacija DGNB sustava koji će biti prilagođen hrvatskom tržištu, predstavljamo Vam jedinstvenu mogućnost edukacije na tom području.
Hrvatski savjet za zelenu gradnju je službeni DGNB System i Academy Partner te je jedini ovlašten na hrvatskom tržištu educirati nove DGNB stručnjake i certificirati prema DGNB-u.
 
Kako bi održali korak s tržišnim promjenama, investitori i vlasnici zgrada sve više prepoznaju potrebu za DGNB certifikacijom kao posljedicom niza ključnih faktora, uključujući:
• ozelenjivanje portfelja nekretnina i usvajanje ESG načela,
• osiguravanje veće vrijednosti nekretnina,
• bolji uvjeti za korisnike,
• sustav je priznat od financijskih institucija pa su povoljniji uvjeti financiranja,
• isplativije održavanje te
• ugodnost, zdravlje i sigurnost pri korištenju nekretnina.
Pristupite međunarodno certificiranom programu i postanite DGNB konzultant!
 
Prijavite se na petodnevni digitalni trening za International DGNB konzultanta koju organizira Hrvatski savjet za zelenu gradnju. Trening će se održati na engleskom jeziku od 23. do 27. rujna 2024. godine, svaki dan od 10:00 do 14:00 sati, putem ZOOM platforme.
Edukacija je otvorena za široki spektar sudionika, uključujući projektante, inženjere iz različitih tehničkih područja, investitore, proizvođače građevnog materijala, developere, vlasnike nekretnina, bankare, predstavnike javnog i akademskog sektora te ostale relevantne dionike.
 
ZBOG ČEGA DGNB SUSTAV?
 - pridaje jednaki značaj ekonomskoj, okolišnoj i društvenoj održivosti građevina izgrađenog okoliša čime se ističe kao najnapredniji svjetski alat za ocjenu i certificiranje održivosti građevinskih projekata,
 - jedini je u potpunosti usklađen s europskim tržištem i ispunjava trenutačne i buduće norme i standarde, čime ostvaruje međunarodno priznanje,
 - usklađen je s europskom Uredbom o taksonomiji, koja pruža okvir i kriterije za procjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti čime se smanjuje financijski rizik i kamatne stope, oslobađajući kapital za daljnje investicije,
 - uključuje analizu životnog ciklusa zgrada, obuhvaćajući sve faze, od planiranja i izgradnje do korištenja i eventualnog rušenja (procjena životnog ciklusa - LCA),
 - provodi analizu troškova životnog ciklusa (procjena troškova životnog ciklusa - LCC), što će uskoro postati obaveza za sve investicije u sektoru građevinarstva.
 
*Ovaj program je priznat unutar Programa kontinuiranog stručnog usavršavanja s ukupno 12 sati.
*Za članove HKA & HKIG osiguran je popust od 10%. Članovi Komore nisu automatski članovi Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (HSZG), a popusti se međusobno ne zbrajaju. Ukoliko član Komore nije član HSZG-a, prijavljuje se po cijeni za nečlanove i moći će ostvariti navedeni popust.
 
ŠTO DONOSI EDUKACIJA?
- Vrednovanje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja
- Nadogradnju stručnih i dodatnih znanja iz područja održive gradnje i DGNB sustava certificiranja
- Veću konkurentnost na tržištu rada i novih zanimanja
- Materijale s predavanja na engleskom jeziku nakon održane edukacije
- Mogućnost izlaska na ispit u 2 termina
- DGNB Consultant verifikacijski dokument – certifikat (nakon položenog ispita)
- Umrežavanje koje nudi DGNB zajednica u svijetu
- Unaprjeđenje portfelja konzultantskih i revizorskih usluga kao DGNB konzultant
- Korištenje DGNB Consultant potpisa i logotipa (nakon položenog online ispita)
- Vidljivost i promocija na DGNB web stranici
- Mogućnost daljnjeg educiranja i aktivnog sudjelovanja na DGNB projektima
 
O ORGANIZATORU
Već niz godina, Hrvatski savjet za zelenu gradnju (GBC) predano radi na educiranju kako šireg društva, tako i stručnjaka o dobrobitima održive gradnje i primjeni međunarodnih certifikata.